הנה מגיעות התשובות לכל השאלות על השייקים הירוקים המוזרים שהתחלתי לשתות לאחרונה. אני יודעת שזה נראה זוועה אבל תנסו להאמין לי שאם זה לא היה טעים זה לא היה הופך להרגל. לא טעים לא היה עובר אצלי כי לא באנו לסבול(: כל השייקים נראים פחות או יותר באותו גוון אבל הטעמים שלהם שונים לגמרי כי כל יום ההרכב שלהם משתנה. הם יכולים להיות מתוקים או מלוחים, חריפים או חמוצים ולעיתים גם שילוב של כמה טעמים יחד.
טוב, נחזור רגע להתחלה.... אני חוזרת דרך ערפילי הזמן כמה חודשים אחורה, לערב יצירה שהיה כאן בסטודיו. בין שאר הפטפוטים והקשקושים, סיפרה החברה רוני על השייקים הירוקים שאחותה שותה כבר כמה חודשים ומאז היא מרגישה טוב יותר, עור הפנים שלה זוהר ובכלל זה עושה לה רק טוב. עם פיסת המידע הזו הלכתי לישון ואחרי מספר ימים קיבלתי מרוני קישור לאתר של ממציאת השיטה ויקטוריה בוטנקו. כאן אפשר למצוא כתבה בעברית שמסבירה בדיוק מה התועלת שבשתיית הירוקים וכאן אפשר לקרוא על סיפורה האישי של הגורו, ויקטוריה. הסיפורים של ויקטוריה על תוצאות השיטה נשמעים לי, איך לומר בעדינות... רומנטיים יתר על המידה וקצת פנטסטיים, אבל כל אחד יקרא וישפוט בעצמו.
מכיוון שהרגשתי שלאחרונה אני אוכלת הרבה "זבל" ולא משקיעה בארוחות מבושלות טובות ומסודרות, החלטתי לנסות את השיטה בקטע של לנקות את הגוף. אני לא דבקה בכל "חוקי" השיטה ואני מכינה מה שטעים לי. למשל ב"תנ"ך" של ויקטוריה כתוב שצריך להכין ליטר משקה ולשתות אותו או חלק ממנו על הבוקר ואת השאר להמשיך לשתות לאורך היום. אני לא מסוגלת לשתות את השייק על הבוקר והשעה שהכי מתאימה לי כרגע היא בסביבות 10-11 או לפעמים אפילו במקום ארוחת צהריים. כמות השייק שאני מסוגלת להכיל היא חצי ליטר שזה נראה לי מכובד מאוד. המשקה הזה ממלא ומשביע מאוד וככה הוא נראה (לפני השתיה, כן? חחח....)
כוס הבריאות היומית שלי |
העקרונות הבסיסיים של השיטה הם אלה (בירוק הוספתי את התובנות שלי):
- השייק צריך להיות טעים זה הכלל היחיד שאני פנאטית לגביו(:
- המשקה צריך להכיל כ-60% פירות ו-40% עלים ירוקים. מכיוון שלרוב העלים אין כמעט טעם (תרד, חסה ושות'), אז הטעם הפירותי הוא דומיננטי. מי לא אוהב שייק פירות? שיקום(:
- צריך לטחון את כל המרכיבים בבלנדר עם כוס מים עד שלא מרגישים את טקסטורת העלים והמשקה נוזלי. אני אוהבת להרגיש את הטקסטורה ומעדיפה לשתות משהו שהוא על גבול ה"מחית", גרבר סטייל.
- צריך לגוון בסוגי העלים בשייק
בשבועיים האחרונים, מאז שהתחלתי לשתות את השייקים כל יום כמעט, לא הבחנתי בהטבה מרחיקת לכת מבחינת מראה העור או כל שינוי אחר (אולי עוד לא עבר מספיק זמן), אבל אני כן מרגישה מאוד טוב עם זה שאני מכניסה לגוף משהו בריא. ומעבר לזה, בגלל שכבר נכנסתי ל"ראש בריא" אז אני חושבת פעמיים לפני שאני מכניסה זבל לגוף, כי חבל לי "לקלקל" את העבודה הטובה שהעלים עושים בשבילי(:
מתחשק לכם לנסות גם?
הנה אתר עם מספר מתכונים בעברית והנה המועדפים מהנסיונות שלי:
שייק מתוק: מלון, קיווי, תפוח, 2-3 תמרים מגולענים, עלי תרד, עלי בייבי וחסה
שייק מלוח: למעשה זה ממש גספ'צו למי שמכיר - עגבניה, מלפפון, סלרי, עלי חסה, עלי תרד, בצל ירוק או עירית, פלפל צ'ילי אדום טרי, מעט מלח והרבה כמון.
אפשר גם עם בלנדר סטיק |
מקווה שהצלחתי לפחות לשכנע אתכם שזה טעים ושלא תעשו לי בעעעעע בפייסבוק(: מי שהשתכנע גם להקריב את גופו ולנסות, מוזמן לכתוב לי ונחלוק מתכונים.
להתראות בירוקות,
דפי.
גונבת עוד דקה מזמנכם היקר כדי להזכיר על הסדנאות הקרובות:
ביום חמישי 3.5 - צביעת בובות עם פוגי
ביום חמישי 17.5 - סדנת מיני-אלבום ילקותיק עם רחלי
WA WA WI WA כמה ירוקת... האמת נשמע בעעעעע אבל איך שאת מתארת נשמע קצת יותר טוב.
השבמחקפעם באיזה מפגש תכיני טעימות ואולי ניכנס לזה גם אנחנו חחח.
נ.ב. סליחה רק בסוף שמתי לב שביקשת שלא נעשה בעעעע חחח
רק בריאות!!!
השבמחקאת המתוק אני מוכנה לשקול, מלוח אני חוששת שלא יצליח אצלי (לא אוהבת גספצ'ו...), אבל בהחלט נשמע כמו אופצייה שפוייה.
השבמחקאבדוק ואספר לך מה חשבתי.
לימור
בזמן האחרון אני חזק בשייקי הפירות ולמראה הירוקת הזו בפייס די נחרדתי....אבל אחרי שקראתי יש מצב, אולי, בקטנה....
השבמחקבהצלחה יקירתי
עשית לי ירוקת.... אין ספק שצריך אומץ להתחיל ואם את מספרת שזה טעים לך אני ממש מאמינה. אולי אאזור אומץ ואנסה.
השבמחקחייבת לנסות. מבטיחה לדווח ממצאים בקרוב :-)
השבמחקמתחילה ממחר לנסות. תודה על התבונע...:-)
השבמחקאיזה כיף השייקים נראים שווים אבל לי אישית יש בעיה עם הרבה מאד ירוקות. שמחה שזה עוזר לך אני יודעת כמה זה עובד...
השבמחקנשיקות
אני רוצה לסדנא של שירה!!
מה רק לי זה היה נשמע סבבה מההתחלה? אולי מכיון שאני מכירה כאלה ששותים מיץ עשב חיטה על הבוקר... תודה על המידע מקווה לנצל.
השבמחקהולכת לנסות
השבמחקלא יזיק נכון
ממש לא בעעעעע...
השבמחקנראה הרבה יותר מבטיח ממיץ עשב חיטה...
אני חושבת שאני אמשיך לחכות לתובנות שלך... זה לא נראה ממש מושך...
השבמחקסליחה שאני קצת מקלקלת.
השבמחקאבל שתייה של שייק העשיר בפירות
היא עתירת קלוריות ופחמימות.
עדיף לאכול פרי אחד (יחד עם הקליפה - שיש בה סיבים) במקום לשתות רק את המיץ המתוק של הפרי
אני ממש לא זקוקה לדיאטה ככה שאין לי בעיה עם הקלוריות(:
מחקממממ. אז ככה: אני מאמינה לך, (כי זו את :-)) אבל כנראה שאני אסתפק בזה... גם כי אני ממילא עצלנית מדי להכין לי כל יום דבר כזה ולהתמיד! המשך הצלחה בדרך לחיי נצח מובטחים!
השבמחקמתנצלת על תגובותי הסקפטיות בפייסבוק, זה רק מאהבה! פוסט מצוין ומלמד. כל הכבוד על הפתיחות והנכונות.
השבמחקמדהים שאנחנו צריכים להרגיש איכס מעצמנו כדי לדאוג קצת לגוף שלנו. גם אני כזו. בכל מקרה אני בעדך!
אני יודעת מותק, אין צורך להתנצל(:
מחקאמנם הגעתי דרך מקור אחר, אבל גם אני שותה כבר יומיים שייק פירות + עלים ירוקים. לא ממש טעים אבל בהחלט נסבל :-). נדבר על זה בפעם הבאה שניפגש ;-)
השבמחקאם הייתי קוראת על זה במקום אחר בטח הייתי נגעלת, אבל התיאורים שלך עושים חשק לנסות, כי זה אפילו נשמע טעים.
השבמחקכתבת נפלא, אבל זה עדיין נשמע לי מפחיד משהו... למרות שאני משוכנעת בערכים התזונתיים ובתועלת שיש בשייק כזה. אולי, אם יצא לי ואם יהיה לי אומץ, אטעם מהשייק שלך ונראה...
השבמחקאיזה הסברים מדוייקים! כל הכבוד על ההשקעה! שיהיה לבריאות!!!
השבמחקאני חייבת להודות שזה עושה לי חשק! ההסתייגות היא מהירוק, אבל אם מוסיפים לו בננה ומנגו וכו'. זה דווקא יכול להיות טעים! :-) וזה גם מאוד מסקרן ומעניין... אבדוק בקרוב!
השבמחקניסיתי, לא רע בכלל! אם לא אתעצל יש מצב שאמשיך :) תודה .
השבמחקדפי ,דווקא אני מתחברת לרעיון השייקים הבריאים האלה
השבמחקתודה על האינפורמציה,הולכת להמשיך ולחקור בעניין
ושבועיים הם בהחלט לא מספיק זמן בשביל לראות שינויים
על עור הפנים,אבל עצם זה שאת מרגישה טוב עם זה
שווה הכל! :o))
בלי תיאום כפי הנראה, החצי השני שלי שאת מכירה אותו, התחיל עם הבעעע הזה.
השבמחקלצערי הוא לא מקפיד על הכלל של טעים...
מצטערת מותק, אני חסידה של הכלל שאם זה נראה כמו חיגעךדנ אז זה ירגיש כמו שלעיחכדלחעגכ......
וצינזרתי את מילותי....
אבל מאחלת לך המון המון בהצלחה.....
הילה
המלצה - הירוקים למיניהם סופגים טוב מאוד את כל הריסוסים ושאר האיכס (בגלל שהם כל כך דקים ואין להם קליפה שמגנה עליהם, הם הרבה יותר מועדים לפורענות מפירות וירקות), ולכן מומלץ להשתמש בעלים אורגניים.
השבמחקאני חייבת להודות שקצת עשית לי חשק, עכשיו זה זמן טוב, כי מתחיל הקיץ, ואנחנו לאט לאט עוברים לתפריט קיץ בארוחות הבוקר (שייק פירות במקום דייסה). אני צריכה באמת להעשיר אותו בירוקים.
תודה!
נקודה חשובה. תודה(:
מחקעכשיו רק אני רואה את זה (השלמת פערים מאז הטיול...). אז בתור התחלה, כדי להוציא את זה מהמערכת, אני חייבת לומר לך בעעעעעעעעעע...... והתמונה הראשונה ממחישה את זה הכי טוב שאפשר. מזל שציינת שזה לפני השתייה, אחרת הייתי חושבת שכך זה נראה עשר דקות אחרי השתייה.
השבמחקאני מקווה שהעור שלך היום זוהר יותר (ולא בירוק...), כי בכל זאת, עבר חודש מפרסום הפוסט, ויחד עם זאת אני ממש מקווה שנשאר לך גם קפה בבית למקרה שאקפוץ לבקר... :-)
ירוק, כך מסתבר, לא עושה לי את זה.
חיבוק גדול, נשיקות ואיחולים לחג שמח ולבן.
יעל.